KIS etablert i Nederland

Det hele startet med å eksportere KIS konseptet og bedriftskulturen, som vi har hatt så stor suksess med i Norge, til andre land. Potensielle land ble grundig analysert, før vi landet på Nederland.
For to år siden startet prosessen med å finne de selskapene som ønsket å bli en del av KIS gruppen. Et av kriteria var å få med nok selskaper til å dekke Nederland, på samme måte som i Norge. ett annet var at KIS ikke skulle ha 100% eierskap, da det var viktig for oss at de nederlandske lederne hadde eierandeler i selskapet. Vi sonderte markedet og seks firmaer var interessert i dialog.
Etter dette brukte vi god tid å bygge relasjoner og bli kjent. Valget falt til slutt på de tre selskapene som nå utgjør KIS BV. Vi er meget fornøyd med valget, og er nå representert på fem steder i Nederland, og har ca 145 ansatte. KIS Partners AS eier 52,9% av KIS BV. Gruppen omsetter for ca. 200 mill. NOK i Nederland.
De tre selskapene som utgjør KIS BV er alle inne i en positiv utvikling, med en omsetning som har økt jevnt de tre siste årene. To av selskapene er rene servicefirmaer, Primoteq og
Bijlsma Hijs- en Heftechniek Joure BV, som til sammen dekker store deler av Nederland. Det siste selskapet, Bijlsma Hijs- en Heftechniek Projecten BV, er ledende innen kranproduksjon.

17. august var alle brikkene falt på plass og det var en meget fornøyd gjeng fra Norge og Nederland som kunne signere avtalen